Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly and browse the Internet more securely. Update my browser now


Large glass doors at Future of Flight Aviation Center

Improvements to the Future of Flight Aviation Center


Several physical additions and upgrades to the Future of Flight Aviation Center & Boeing Tour building have improved its usability and enhanced visitors’ experiences.

In 2006 a taxiway ramp (called Kilo 1) was constructed on the south side of the building. This allows aircraft to park right next to the facility for delivery ceremonies and other special events.

In 2011 a 47-foot by 30-foot glass door was installed in the exhibit gallery’s south wall. A minimal structure and clear half-inch-thick laminated glass create an almost unobstructed view. The overhead door opens onto the runway ramp area next to the building, allowing more dramatic reveals during Gallery events and aircraft delivery ceremonies, as well as providing an indoor-outdoor venue for special events. This improvement was made possible by a grant from Pittsburgh Plate Glass Corporation (PPG).

Thanks to a generous donation from GE Aviation, it became possible to turn the Gallery into a theater with a world-class projection system, including a 17-foot by 30-foot projection screen, a 15,000 lumen projector, black curtains to cover the hangar door, and motorized window shades for every Gallery window. This new capability offers many possibilities for the Future of Flight’s education programs, special events, and The Boeing Company aircraft deliveries.

A small free-standing duty free shop building was placed on the south side of the Future of Flight. It is used by foreign visitors attending Boeing aircraft delivery ceremonies.

In 2013 restrooms were added on the Gallery level. Also, the Flightline Room was added on the building’s southeast side to provide additional meeting space and to be used for aircraft delivery ceremonies on the adjacent runway ramp. The room has a projector and retractable screen. In 2014 storage and workshop space was added on the west side of the building, on the upper level. This allowed an area inside of that end of the building to be converted into more office space.

Over these years the county upgraded the heating, ventilating and air conditioning system, and the facility’s Internet connectivity. In 2014 two large fans were installed in the Gallery’s ceiling. They de-stratify the air and improve heating and cooling efficiency in the building. In January 2015 new counters and sinks were installed in the upper floor restrooms.